Németország;SPD;kábítószer;nyomozás;

2022-07-10 21:58:00

Több nőt bedrogoztak a német kormánypárt rendezvényén, amelyen Olaf Scholz is jelen volt

A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz.

Vizsgálatot indított Németországban a berlini rendőrség a kormányzó Szociáldemokrata Párt (SPD) parlamenti frakciójának a héten a kancellári hivatal közelében megtartott rendezvénye miatt, ahol vasárnapi közlések szerint több embert kábíthattak el date rape droggal, köztük a viszonylag ismert Rohypnol nevű szerrel.

Az esetről először a Tagesspiegel adott hírt. Szombat reggel a rendőrség arról számolt be, hogy öt érintettről tud, elsőként egy 21 éves nő panaszkodott rosszullétre, szédülésre és emlékezetkiesésre, tünetei miatt kórházban is kivizsgálták. Vasárnap az SPD-frakció egyik szóvivője már azt közölte, kilenc résztvevő jelezte, hogy hasonló tünetei voltak a rendezvény után. Hozzátette azt is, hogy többségükben nők az érintettek.

A rendezvényen mintegy ezer ember vett részt, a párt számos képviselője mellett Olaf Scholz kancellár is jelen volt. Mathias Martin, az SPD frakcióvezetője pénteken közölte, a párt borzasztónak tartja az esetet, és azonnal értesítették az ügyről a hatóságokat.

A rendőrség súlyos testi sértés gyanújával nyomoz ismeretlen tettes ellen.