tüntetés;Kétfarkú Kutya Párt;

2022-07-14 18:26:00

Kutyapárt: mostantól minden este a miénk lesz az Erzsébet híd, amíg ez a kormány van Magyarországon

Lezárta az Erzsébet hidat a kutyapárt. Információink szerint dulakodás is kialakult a rendőrök és a tüntetők között. A demonstráción felszólalt többek között Márki-Zay Péter is.

Cikkünk folyamatosan frissül.

Csütörtök 19 órára elfoglalták az Erzsébet hidat a Kétfarkú Kutyapárt által szervezett tüntetésen. A helyszínen lévő tudósítónk szerint mintegy 30-40 emberrel kezdődött meg a Kétfarkú Kutyapárt demonstrációja, amely később 6-700 főre duzzadt. A viccpárt sörpadokkal és bulihangulattal várta a tüntetőket az Erzsébet hídnál. A rendezvényen felállított színpadon bárki beszélhetett, akinek mondandója volt.

Az egyik felszólaló pédául arról mondta, hogy „a hatalom nem Orbán Viktoré, hanem a kib.szott népé”, illetve azt kérte a rendőröktől – akik állítása szerint „penészes kenyeret kapnak a határnál, miközben várják a nem érkező migránsokat” –, hogy „ne bántsák őket, mert értük is teszik ezt”.

Egy futár a tüntetés elején a rendőrök által elkövetett visszaélésekről beszélt. Azt mondta, őket kiemelték a forgalom akadályozása miatt, pedig ők a gyülekezési jog hatálya alá tartoztak. Ennek ellenére ma megkapták a pénzbírságot, amely 75 ezer forintról szól. Pedig - mint mondta - ő azt katára is kifizette volna.

Kovács Gergely a Magyar Kétfarkú Kutyapárt társelnöke elmondta: "mostantól minden este a miénk lesz ez a híd, amíg ez a kormány van Magyarországon."

Megjelent Márki-Zay Péter is, aki arról beszélt, a Fidesz 100 nap alatt az összes kampányállításáról bebizonyította, hogy hazugság.

Felszólalt egy nyugdíjas is, aki állítása szerint harmadik napja tiltakozik a tüntetőkkel. Hiányolta a különböző, szintén elégedetlen csoportok közötti összefogást, szolidaritást szorgalmazott. Egyúttal utalt a Srí Lanka-i eseményekre is, ahonnan nemrég az elnök kénytelen volt elmenekülni a gazdasági válság és annak elégtelen kezelése nyomán kialakult tömeges demonstrációk miatt. Ezzel kapcsolatban annyit jegyzett meg: „Hajrá!”.

Később beszélt Döme Zsuzsanna társelnök is, aki azt mondta: tele van ez az ország tök jó emberekkel, több az értelmes, rendes ember mint a „birka”. A magyar társadalom egy 21. századi európai társadalom - vélekedett. "Ne higgyetek a politikusoknak, a hülyék hangosabbak, de mi jó arcok sokkal többen vagyunk” - tette hozzá. Végül "tájékoztatta" a tiltakozókat arról, hogy "hamarosan indul a tanfolyam, ahol mindenkit megtanít bilincsből kiszabadulni".

Ezután Kovács Gergely arról beszélt, hogy „ez az ország kib.szottul tele van f.sza emberekkel”. Csináljunk valami értelmes dolgot, ettől lesz jobb hely ez az ország, „nem az orbánozástól meg gyurcsányozástól”, „nem ettől a szekértáboros »kinek a k.rva anyját« dologtól” - fogalmazott.

Egy tüntető később arról tájékoztatta a többieket, hogy a rendőrök igazoltatnak egy

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, szerda este rendőrök vitték el az esti tüntetésről Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsannát kétfarkúak társelnökeit, akiket csak ma reggel engedtek el.

Döme Zsuzsanna ferencvárosi alpolgármester kifogásolta, hogy a rendőrök fogdossák, a rendőrök pedig azt, hogy rúgkapált a hatósági intézkedés alatt. Szemtanúk szerint azt követően léptek fel a hatóságok velük szemben, hogy Kovács Gergely a rendőri felszólítás ellenére az úttestre lépett.