vihar;Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság;Kelet-Magyarország;Észak-Magyarország;villámárvíz;

2022-07-30 19:39:00

Fákat döntött ki a szombati vihar, házakat árasztott el az esővíz országszerte (videó)

A legtöbb bejelentés Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből érkezett a tűzoltókhoz, míg Nógrád megyében villámárvizek taroltak.

Szombat délutánig több mint nyolcvan bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez viharkárokról hazánk keleti feléből; leginkább útra, épületekre dőlt fák, valamint ingatlanokba befolyt víz eltávolításához kértek segítséget a tűzoltóktól – írja honlapján a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Adataik szerint Hajdú-Bihar megyében és Jász-Nagykun-Szolnok megyében történt a legtöbb természeti csapás. Folyamatosan dolgoznak a tűzoltók a károk elhárításán kiemelten Debrecenben, Kenderesen, Fegyverneken és Berekfürdőn.

Az ország északi és középső részéről a katasztrófavédelem összeállítása nem közölt információkat, azonban az Időkép Facebook-oldalán közzétett fotók és videófelvételek tanúsága szerint Nógrád megyében a víz hömpölygött több településen. Romhányban több mint 80 milliméternyi csapadék hullott le 24 óra alatt, míg Kétbodonyban villámárvíz alakult ki, de a fővárosban is jelentős mennyiségű csapadék hullott.