Hadházy Ákos;pedagógushiány;általános iskola;

2022-08-06 11:55:00

Hadházy Ákos: Már pedagógus végzettség nélkül is felvesz tanárokat egy általános iskola

Hónapok óta keresnek matematika-, angol- és kémiatanárt.

Akkora a tanárhiány, hogy pedagógusi végzettség nélkül is felvesz tanárokat egy Budapesttől harminc kilométerre található általános iskola - írta Hadházy Ákos a Facebookon.

A konkrét oktatási intézményt az országgyűlési képviselő az ott dolgozó tanárok védelme érdekében nem nevezte meg, de mint írta, az általános iskolában hónapok óta keresnek matek-, angol- és kémiatanárt. „A kétségbeesett poszt szerzője valósággal könyörög, hogy valaki jelentkezzen végre, az sem baj, ha nincsen tanári diplomája, csak konyítson valamennyit ezekhez a tárgyakhoz” - fogalmazott.

Hadházy Ákos azt írta, mivel nem akarta automatikusan elhinni, hogy nem viccel-e valaki, kollégáival inkognitóban felhívatta az iskolát. 

Hozzátette, a felvételről ugyanakkor „persze” nem az igazgató dönt, hanem a tankerület. A politikus mindezek alapján vészjósló jövőt vázolt fel: mint fogalmazott, „ha holnaptól megszállná a Szentlélek a Fideszt és holnaputántól az oktatásba tolná az eddig ellopott és ezután ellopandó százmilliárdokat, plusz az eszement adminisztrációs terheket levenné a tanárokról, plusz visszaadná a tanítás szabadságát, magyarul létrehozna egy jó oktatási rendszert, akkor is leghamarabb 10-15 év múlva látszana meg a végzős diákokon az eredmény”.