Jobbik-Konzervatívok;Ujhelyi István;Igazságügyi Minisztérium;népszavazási kezdeményezés;

Varga Judit tárcája gyurcsányozva nácizott egyet, amikor az MSZP és a Jobbik népszavazási ötletéről kérdezték

Bár a Demokratikus Koalíció semmilyen formában nem vesz részt egyik kezdeményezésben sem, ez a legkevésbé sem zavarta az Igazságügyi Minisztériumot. 

„A magyar kormány elkötelezett az uniós tagság mellett, ezt erősíti, hogy a magyar lakosság 80 százaléka ma is az uniós tagság mellett voksolna” - írja az Igazságügyi Minisztérium tájékoztatására hivatkozva az atv.hu.

A portál azt követően kereste meg a tárcát, hogy az MSZP és a Jobbik szinte egyszerre jelentett be népszavazási javaslatot Magyarország uniós tagságáról. Ujhelyi István egy nappal később kifhátrált az ötlet mögül, mondván, a „felesleges párhuzamosságok” elkerülése érdekében inkább beteszi íróasztala legfelső fiókjába. Bár a Demokratikus Koalíciónak az égvilágon semmi köze az egészhez, kommentárjában az Igazságügyi Minisztérium nem tudta megállni, hogy ne gyurcsányozzon egy kicsit.

„Ujhelyi István egy nap alatt visszavonta a kezdeményezést Gyurcsány Ferenc náci tagozata kedvéért, a baloldalon teljes a káosz, erről próbálják meg kétségbeesetten elterelni a figyelmet.”