Woody Allen;visszavonulás;filmkészítés;

2022-09-18 19:40:00

Woody Allen bejelentette: nem csinál több filmet

Az amerikai filmrendező utolsó, 50. filmjét Párizsban készíti.

A híres amerikai filmrendező, Woody Allen a La Vanguardia című spanyol napilapnak adott exkluzív interjúban bejelentette, hogy nem készít több filmet, helyette arra készül, hogy megírja első regényét - adta hírül az El Periódico című spanyol napilap.

A lap annak alkalmából készített interjút, hogy szeptember 27-én jelenik meg Allen komikus történetekből álló Zero Gravity című könyve, amelyet az Alianza jelentet meg Spanyolországban.

Woody Allen arra számít, hogy a regényben is megjelenik az a fajta humor, amely alkotóként jellemzi őt, de nem feltétlenül: „Ha lenne egy nagyon komoly ötletem, nem haboznék megcsinálni azt, amit egyes, úgynevezett komoly filmjeimben megcsináltam” – jelentette ki.

Az utolsó, Párizsban készülő filmjével kapcsolatban azt mondja, hogy a 2005-ös Match Pointhoz hasonló, „izgalmas, drámai és egyben baljós lesz”.

A Variety megjegyzi, "érdekes módon" a filmrendező a film gyártásának kezdetét jelző sajtótájékoztatón még úgy nyilatkozott, hogy sohasem gondolt arra, hogy visszavonuljon.