áram;Karácsony Gergely;profit;önkormányzatok;paksi atomerőmű;állami vállalat;

2022-09-20 12:35:00

Karácsony szerint 38-szoros profittal adja el az állami vállalat az önkormányzatoknak a Paksi Atomerőmű által előállított áramot

A főpolgármester emiatt levelet írt Orbán Viktornak.

Harmincnyolcszoros profittal adja el az állami vállalat az önkormányzatoknak a Paksi Atomerőmű által előállított áramot – írja Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely főpolgármester.

Mint megjegyzi, a jelenlegi kalkulációk mellett ez egész konkrétan azt jelenti, hogy a budapesti közösségi közlekedés villamosenergia-igényének 2023. évi többletköltsége önmagában meghaladná a Fővárosi Önkormányzat teljes iparűzésiadó-bevételét. „Magyarul, nincs annyi bevételünk, mint amekkora a számla” – írja.

Karácsony szerint a helyzet tarthatatlan, ezért levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, mégis, mint írja, a „legjobb lenne személyesen megbeszélni, például a Magyar Önkormányzatok Szövetsége által kezdeményezett nemzeti energiacsúcson”.

„Azt kéne végre minden döntéshozónak felfogni, hogy mindegy milyen színű rajtunk a kabát, egy hajóban evezünk. És ha az önkormányzatok elsüllyednek, akkor az egész ország el fog” – zárja bejegyzését.