Karácsony Gergely;Csepel;munkásszálló;Jellinek Dániel;

2022-09-23 09:41:00

Karácsony Gergely nyílt levelet írt a NER-oligarchának, hogy ne kerüljön 200 ember utcára a csepeli munkásszállóból

Ha ezt nem teszi meg, akkor a főpolgármester gondoskodik róla, hogy „minden jóérzésű budapesti polgár mély megvetése kísérje”.

„Tisztelt Jellinek Dániel! Mi nem ismerjük egymást, de olvastam, hogy ön nagyon gazdag ember. Tiborcz István egyik üzleti partnere, 100 milliárdos vagyonával a tizedik leggazdagabb a magyarok között. Felszólítom hát, mondjon le egy napi profitjáról, és biztosítsa, hogy az ön tulajdonában lévő csepeli munkásszállón legyen fűtés, és ne kerüljön utcára az a csaknem 150 felnőtt és 50 gyerek, akik most ott élnek” - olvasható az a nyílt levél, melyet pénteken tett közzé Karácsony Gergely.

A főpolgármester azt követően fogalmazta meg kéréseit, hogy az RTL híradója csütörtök este azt közölte, bizonytalan időre bezár a Csepel Művek területén lévő munkásszállás, mely a NER-üzletember cégének tulajdonában van. Mindezt a megnövekedett energiaárakra hivatkozva. 

„Bizonyára elkerülte a figyelmét, hogy ők, a munkásszálló lakói, valójában emberek. Éppen annyira emberek, mint azok, akik az ön luxusszállodáiban százezreket fizetnek egy-egy éjszakáért” - fogalmazott a politikus. Felhívta arra is a figyelmet, hogy a lakók közül sokan gyerekek, akik a döntés miatt nemcsak a lakhatásukat veszítik el, hanem a családjukat is, hiszen a törvények alapján az utcára került gyerekeket a gyámhatóság elveszi szüleitől. A főpolgármester szerint nem állja meg helyét az az érvelés, miszerint megugrottak az energiaárak, mivel Jellinek Dániel költségnövekedésben nem tud versenyre kelni az önkormányzattal. 

- zárul Karácsony Gergely nyílt levele.