Orbán Viktor felesége a Magyar Konyha nevű kiadvány szerkesztőbizottságának elnöke jó ideje, de most a lap főszerkesztőjével közösen készített nagyinterjút is jegyez a magazinban, melyben néhány, váratlan kérdést is feltett az egykori alkotmánybírónak, aki az első Orbán-kormányban miniszter is volt - derül ki a Blikk cikkéből.
„Gyerekkoromban a disznóvágáskor volt divatos a tunki, ami egy hagyományos hercegkúti, sváb étel. Megpirítják a frissen felfogott vért, tesznek hozzá májat, és pörkölt formájában elkészítik, tejfölös rántással vagy habarással felengedik, babérlevéllel ízesítik” - mélyül bele gasztronómiai élményibe. „Ez a kedvenc ételem, ezért »Tunki Pistinek« csúfoltak. A másik a tejfölös lángos, amit még nagymamám a kemencében sütött. A vasárnapi mise utáni tyúkhúslevesét csak anyósom és a feleségem levese múlja felül” - mondta, majd hozzátette, régebben ki lehetett volna kergetni a spenót- és sóskafőzelékkel, azonban ma már egy igen népszerű fogásnak számít nála.
A diskurzus váratlan csavart vett, amikor Lévai Anikó megkérdezte Stumpf Istvántól, melyek a leginkább vágykeltő ételek, melyek az igazi afrodiziákumok.
„Szeretem a jó ételeket, de sosem vágytam Brillat-Savarin lenni. A magyarázatokat meghagyom a gasztronómusoknak, engem jobban leköt az alkotmányos identitás. A legjobb afrodiziákum szerintem a tunki, esetleg a mákos guba”.