Venezuela;földcsuszamlás;halál;

Már 34 halottja van a venezuelai földcsuszamlásnak, mintegy 60 ember eltűnt

Az 50 ezres lélekszámú Las Tejeriasban a sárral és törmelékkel borított utcákat munkagépekkel takarítják, miközben a mentőalakulatok drónokkal és kutyákkal kutatnak a túlélők után.

 Drónokkal és mentőkutyákkal kutatnak a hétfői venezuelai földcsuszamlásokban eltűnt emberek után, a halálos áldozatok száma 34-re emelkedett.

A földcsuszamlásokat a Julia hurrikánnal érkező heves esőzések miatt megáradt folyók okozták, elsősorban a Caracastól mintegy 60 kilométerre délnyugatra fekvő Las Tejerias környékén. A venezuelai hatóságok hétfői tájékoztatása szerint legalább 34 halálos áldozata van az utóbbi évek legsúlyosabb természeti katasztrófájának, mintegy hatvanan pedig eltűntek.

Az 50 ezres lélekszámú Las Tejeriasban a sárral és törmelékkel borított utcákat munkagépekkel takarítják, miközben a mentőalakulatok drónokkal és kutyákkal kutatnak a túlélők után. – Még mindig reméljük, hogy találunk olyan embereket, akiket meg tudunk menteni – mondta a helyszínre érkezett Delcy Rodríguez alelnök.

A hatóságok szerint Las Tejeriasban 317 házat döntött romba a katasztrófa, további 750 ház pedig megrongálódott.

Nicolás Maduro venezuelai elnök vasárnap háromnapos gyászt rendelt el az országban, és mentőcsapatokat küldött a Caracast Valenciával összekötő út mellett fekvő Las Tejeriasba. Elmondta, hogy a hétvégi áradások az ország 11 államában okoztak károkat.