amerikai filmakadémia;Julia Roberts;Ikon-díj;

2022-10-16 17:30:00

Julia Roberts kapta az amerikai filmakadémia múzeumának Ikon-díját

A gálán Steve McQueen brit rendező és Tilda Swinton skót színésznő is kitüntetésben részesült a filmművészetért tett szolgálataiért. 

Julia Robers kapta meg az amerikai filmakadémia tavaly megnyílt múzeumának Ikon-díját a szombat esti Los Angeles-i díjátadó gálán.

A rendezvényen számos sztár és híresség vett részt, köztük George és Amal Clooney, Eddie Redmayne, Jessica Chastain, Glenn Close, Emma Stone és Selena Gomez is.

Az 54 éves Julia Robers több évtizedes pályafutása alatt ikonikus karakterek és felejthetetlen szerepek sorát játszotta el - méltatta a színésznőt Jacqueline Stewart múzeumigazgató.

A gálán Steve McQueen brit rendező (12 év rabszolgaság) és Tilda Swinton skót színésznő (Grand Budapest Hotel) is kitüntetésben részesült a filmművészetért tett szolgálataiért. Swinton a Visionary Awardot, Steve McQueen pedig a Vantage Awardot nyerte el. Miky Leet, az Oscar-díjas Élősködők és számos más dél-koreai film producerét szintén díjazták az estén - írta meg a Vanity Fair.

A múzeum 2021-es nyitógáláján Sophia Loren, Tom Hanks, Annette Benning, a korábbi Disney-főnök, Bob Iger és Haile Gerima filmrendező pályafutását díjazták.