augusztus 20.;Demokratikus Koalíció;közérdekű adatigénylési per;állami ünnepség;

2022-10-23 09:49:00

Jogerős bírósági ítélet ellenére sem akarják kiadni a szerződéseket, a Kúria elé kerül a metálturul és a guruló Szent István ügye

A Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt. titkolózik.

Jogerős bírósági ítélet ellenére sem adja ki a szervező cég a tavaly augusztus 20-ai állami rendezvények számláit és szerződéseit - írta szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében a Demokratikus Koalíció.

A Sebián-Petrovszki László által jegyzett szombati közlemény felidézi, hogy a párt korábban közérdekű adatigényléssel fordult a céghez, akik megtagadták a dokumentumok kiadását, ezért a DK a bírósághoz fordult. A Fővárosi Törvényszék első, majd a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletben is kötelezte a céget a kért információk kiadására, a Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt. azonban nem hajlandó teljesíteni kötelezettségét, és a Kúriához fordulnak, így kérik a végrehajtás felfüggesztését - írta a párt.

A Gyurcsány-párt közleményében arra várja a választ, „mi takargatnivalója van az állami ünnepet szervező Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt-nek, hogy két bírói ítélet után sem hajlandóak teljesíteni a kötelezettségüket, és kiadni az ünnepséggel kapcsolatos szerződéseket? Milyen kínos dolgok állhatnak a gurulós turul, az újhullámos csodaszarvas és a metálos Szent István mögött?”

A párt szerint nyilvánvaló mutyizásról van szó, amit „nem hagynak annyiban”, a kiperelt szerződéseket pedig közzé fogják tenni.