Brüsszel;közoktatás;CÖF;

2022-11-17 14:34:00

Gimnázium előtt kifeszített molinón üzeni a CÖF az Európai Bizottságnak, hogy ugyan adják már oda a tanárok pénzét

A nemzeti szuverenitásra oly kényes fideszes szervezetet a jelek szerint cseppet sem zavarja, hogy a béremelést a nagy társadalmi többséggel megválasztott kormánynak kellene garantálnia minden külső segítség nélkül. 

„A Civil Összefogás Fórum, mint meghatározó nemzeti civil közösség – a mögötte álló szellemi honvédők, köztük diákok, tanárok és szülők támogatásával –, teljes mértékben támogatja a pedagógusok és az oktató-nevelő munkát segítő dolgozók bérrendezéssel és munkakörülményekkel kapcsolatos követeléseit. Ugyanakkor a jelenlegi háborús, inflációs helyzetben fontosnak tartjuk a kormány felelősségét a költségvetés kezeléséért, mert figyelemmel tartozik a társadalom minden szegmensének igényére” - olvasható a CÖF-CÖKA vezetőségének csütörtöki tájékoztatásában.

Mint írják, az utóbbi évek globális válságai soha nem látott mértékű kihívások elé állították az országokat, komoly költségvetési nehézségeket okozva mindenütt. Ebből kifolyólag a pedagógusbérek rendezéséhezés az oktatási rendszer modernizációjához a nemzeti források mellett elengedhetetlen a Magyarországnak, mint az Európai Unió teljes jogú tagjának járó uniós pénzek bevonása. Brüsszel azonban ezeket a forrásokat ideológiai tartalmú vitákra hivatkozva visszatartja hazánktól, nem törődve a pedagógusok körülményeivel.

Mivel a nehéz pillanatokban szerintük szükség van az összefogásra, éppen ezért a mai megmozdulásukkal az európai tisztségviselők figyelmét szeretnék felhívni az oktató-nevelő munkát segítő dolgozók helyzetére, annak érdekében, hogy végre a brüsszeli elit is meghallja az uniós polgárság hangját, és politikai töltetű huzavonák helyett felelős döntéshozókként cselekedjenek. 

- zárul a szervezet tájékoztatása.