futball;Orbán Viktor;Nagy-Magyarország;

Orbán Viktor Nagy-Magyarország-sálban izgulta végig Dzsudzsák Balázs búcsúmeccsét

Nem először feszegeti a határokat.

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap este 2-1-re legyőzte Görögországot a 109-szeres magyar válogatott Dzsudzsák Balázs búcsúmeccsén, amit megünnepelt Orbán Viktor is.

A miniszterelnök először éjjel fél 12-kor posztolt egy közös felvételt a balszélsővel, aztán nemrég, hétfő délelőtt videót is feltett a Facebookra a találkozásukról. Ezen azt látni és hallani, hogy gratulál Dzsudzsák Balázsnak a Puskás Aréna VIP páholyában,  a válogatott csúcstartó pedig megköszöni ezt, a miniszterelnöknek ajándékozza a mezét. Az egészben nem ez a feltűnő, hanem az, hogy Orbán Viktor a videó tanúsága szerint egy olyan szurkolói sálban izgulta végig a meccset, amelynek a két végére Nagy-Magyarország sziluettjét hímezték, benne a magyar trikolórral és a jelenlegi Magyarország sziluettjével. 

Orbán Viktor korábban többször is feszegette a határokat nyíltan irredenta nosztalgiával. 2022 júniusában derült ki, hogy van egy Nagy-Magyarországot mutató glóbusz a dolgozószobájában, mindössze egy hónappal azután, hogy Horvátország legfelsőbb szinten tiltakozott, amiért a Kossuth Rádiónak adott interjújában ejtett el egy megjegyzést, hogy az Oroszország elleni olajembargóval Ursula von der Leyen „fittyet hány” Magyarország földrajzi adottságaira, az olajszállítást megkönnyítő tengereink ugyanis nincsenek, de „lennének , ha nem vették volna el őket”, 2019 decemberében arról posztolt a Facebookon, hogy a Fidesz Nagy-Magyarország térkép alatt tart elnökségi ülést.

A miniszterelnök sajtófőnökét, Havasi Bertalant megkérdeztük, mit akart üzenni Orbán Viktor a Nagy-Magyarországot mutató sáljával. Amint választ kapunk, cikkünket frissítjük.