kórház;orvos;fegyver;

2022-11-24 15:45:00

Pisztollyal fenyegettek meg egy fővárosi kórház orvosát - vádat emeltek az agresszív férfi ellen

Alighanem hosszú ideig a rácsok mögött marad. 

Az illetékes kerületi ügyészség vádat emelt egy 48 éves férfival szemben, aki idén nyáron az egyik budapesti kórházban ittasan, gázriasztó fegyverrel támadt rá egy osztályvezető orvosra - derül ki a vádhatóság csütörtöki tájékoztatásából. 

E szerint a férfi idén július 23-án kora délután erősen ittas állapotban megjelent egy budapesti kórházban, ahol vitatkozott egy osztályvezető orvossal, mivel úgy gondolta, hogy a hozzátartozója nem kapott megfelelő ellátást.

A dulakodás során a fegyver elsült, sérülést azonban nem okozott. Az elkövető a földre kerüléskor eszméletét vesztette, ezért az orvos, és a helyszínre siető ápolók ellátták, majd értesítették a hatóságokat.

Fegyveresen elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolják a 48 éves férfit, akivel szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt az ügyészség. Emellett szeretnék, ha a bíróság elrendelné annak a 10 hónapnyi szabadságvesztésnek a végrehajtását, amit egy másik ügyben kapott felfüggesztve.