kórház;túszejtés;Ecuador;

2022-11-28 09:19:00

Kórházba törtek be fegyveresek Ecuadorban megölni egy embert, túszejtő akció lett a vége

A  fegyvereseket letartóztatták, az incidensben senki nem sérült meg. 

Ecuadorban letartóztattak hét fegyverest, akik betörtek egy kórházba és túszul ejtettek több embert - jelentette be Guillermo Lasso elnök helyi idő szerint vasárnap késő este. „Ki kell emelnem a jelentős munkát, melyet a rendőrség a chonei Napoleón Dávila kórházban végzett. Beavatkozásukkal sikerült letartóztatni hét bűnözőt és kiszabadítani négy túszt. A helyzet az ellenőrzésünk alatt áll” - írta a drogkereskedelem miatti erőszaktól sújtott ország elnöke a Twitteren.

A elnöki hivatal vasárnap este arról számolt be, hogy vasárnap este a hét fegyveres egy Cara Sucia néven ismert embert akart megölni, ezért mentek be a kórházba és ejtettek túszokat. A vizsgálat első eredményei szerint a férfit, akit meg akartak gyilkolni, szombat este súlyos sérülésekkel szállították a kórházba - közölte Alex Salgado ezredes, a chonei rendőrség vezetője.

Juan Zapata belügyminiszter megerősítette, hogy a túszejtés és a rendőrségi beavatkozás során senki nem sérült meg.

Manabí tartomány szomszédos Esmeraldasszal, ahol - két másik tartománnyal együtt - november eleje óta rendkívüli állapot van, miután fegyveres támadásokban öt rendőr vesztette életét.

A kormány szerint ezek a támadások a szervezett bűnözés válaszai a kábítószer-kereskedelem elleni küzdelemre.

Az elmúlt hónapokban börtönökben is történtek összecsapások a hatalomért harcoló rivális bandák között.