Parlament;Kossuth tér;Orbán Viktor;vendéglátás;ajándék;ország karácsonyfája;Apc;Karmelita kolostor;idős házaspár;

2022-12-04 11:43:00

Jótett helyébe facsemete – Orbán Viktor megajándékozta a Magyarország karácsonyfáját nevelő idős házaspárt

A miniszterelnök jóságos Mikulásként a Karmelita kolostorban fogadta az apci Veronika nénit és Mihály bácsit.

Nagy utat járt be az apci fenyőfa. Köszönjük, Veronika néni, Mihály bácsi! – írta az „Isten áldja az apciakat!” című, meseszerű Facebook-videójához bejegyzéséként Orbán Viktor. Az összevágott, gyorsított felvételen valóban az látható, hogy a Heves megyei Apcon kivágják, majd a Parlament elé a Kossuth térre szállítják az ország idei karácsonyfáját. 

A fenyőfát nevelő idős házaspárt a miniszterelnök szombaton maga köszöntötte a Karmelita kolostorban. – Kezét csókolom, Orbán Viktor vagyok – mondta Veronika néninek, míg a kerekesszékes Mihály bácsinak jó napot kívánt, majd – folytatta – „látta a hírekben, hogy a fát ők nevelték”. Mint egy jóságos Mikulás, rámutatott a helyiségbe vitt kis facsemetére, azzal: „ezt, ha elfogadják tőlem, ezt ki lehet ültetni, ez gyökerestől van. És akkor majd ez megint megnő.”

A filmen Mihály bácsi, ahogy kell, meg is köszönte az ajándékot, megígérve, hogy másnap ki is ültetik. várbéli irodájának erkélyen maga Orbán Viktor rögtönzött idegenvezetőként mutatta a távoli Parlamentet a megilletődött idős asszonynak és férfinak, és azt hogy „ott a fa”. – Tőlünk elkerült a fa, és így látjuk meg Pestet – jegyezte meg Veronika néni, aki mindezt megköszönte az „elnök úrnak”.

Erre a kormányfő úgy válaszolt: „Városi fa lett belőle, világlátott. Az apciakat üdvözlöm, az egész falut üdvözlöm, minden jót kívánok, boldog karácsonyt!” Végül a házaspárt egy fekete kisbusz szállította a Kossuth térre, hogy könnyes szemmel megcsodálhassák a kivágott fenyőt feldíszítve, kivilágítva, véget vetve a mesének.