XVI. Benedek;Orbán Viktor;Lévai Anikó;homár;

2023-01-04 09:44:00

Orbán Viktor XVI. Benedek ravatalánál járt, aztán elment homárt enni a tengerpartra

Elnyerte a kormányfő tetszését az ebéd.

Kedden lapunk is beszámolt arról, hogy Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó kedden délelőtt Rómában, a Szent Péter-bazilikában lerótta kegyeletét a szombaton elhunyt XVI. Benedek nyugalmazott pápa ravatalánál.

A La Repubblica azt írta, a miniszterelnöki házaspár ezt követően az olasz fővároshoz tartozó Ostia negyedben található, La Bussola nevű étterembe ment ebédelni, nem is akármit. Orbán Viktor katalán módra elkészített homárt fogyasztott, Lévai Anikó pedig articsókás polipsalátát és halpástétomot evett. A La Repubblica megjegyzi, hogy nem más, mint „az európai populizmus szimbóluma” érkezett a főként tengeri fogásairól nevezetes, elegáns római étterembe.

A Canaledieci szerint Orbán Viktor tetszését elnyerte az ebéd, ami nem meglepő, ugyanis az éttermet az egyik legjobbként tartják számon az ostiai tengerparton. Különösen a nyers halból és kagylóból álló előétel, valamint a homár iránt fejezte ki elismerését. Felesége egy csokor virágot is kapott. Biztos ami biztos, a házaspárt az olasz carabinierik is védték, emellett a római magyar nagykövetség munkatársai is a helyszínen voltak.

Egy rövid videót is közzétettek a látogatásról, itt a miniszterelnök olaszul köszöni meg a pincérek munkáját.

Lévai Anikó egyébként a Magyar Konyha nevű kiadvány szerkesztőbizottságának elnöke 2022 októberében ilyetén minőségében kérdezte nemrég Stumpf Istvánt vágykeltő ételekről.