Németh Szilárd azt már többször megvillantotta, hogy közel áll hozzá a gasztronómia oly sok területe, azonban most újabb oldalát ismerhettük meg. Legutóbbi Facebook-bejegyzésében elénk tárja, hogyan süt szakszerűen palacsintát.
A mester nem öltözött túl a mutatványhoz, Csíki Sör feliratú pólója (bár szerintünk ehhez a Szekler Army-s pólója lett volna az igazi) és shortja alapján nem is jönnénk rá, micsoda palacsintaforgatóval van dolgunk. A performansz elején hanyag eleganciával feldobja a palacsintát, amely a másik oldalára megérkezve egy kissé megzizzen; a drámai pillanatban a mester jobban összpontosít, ám a másodperc töredéke alatt már nyugtázza is, hogy a palacsinta a rendeltetési helyén landolt, és mire a néző magához térne a sokkból, már magabiztosan mosolyogva néz ránk.
A nem éppen hajszálvékony palacsintát elnézve a tippünk az, hogy – igazi gourmet-ról lévén szó – talán valami pacalos-körömpöris töltelék lesz, de ezt a titkot sajnos már nem osztotta meg a nyilvánossággal a Fidesz alelnöke.