Fidesz-KDNP;uniós források;vendégház;Hadházy Ákos;

Uniós- és közpénzből épített saját magának vendégházat Pétervására fideszes polgármestere

A „betegszabadságát” is ott töltötte, bár ránézésre éppenséggel teljesen egészségesnek látszott, amikor Hadházy Ákos rajtakapta.

Két Brüsszel elleni szabadságharc között a jelek szerint belefért Pétervására fideszes polgármesterének, Eged Istvánnak, hogy szerény 50 millió forintnyi EU-s támogatásból vendégházat építsen saját magának. Az RTL Híradó beszámolója szerint a két tornyos, inkább egy villának kinéző építmény Ház a tónál Vendégház néven szerepel és öt szobát kínálnak benne kiadásra.

Eged Istvánt eredetileg Hadházy Ákos kapta rajta, amint éppen a házhoz tartozó jókora telken sürgött-forgott, akkor a polgármester ki is jelentette, hogy az uniós pénzből megépült vendégház bizony az övé, egyéni vállalkozóként nyerte rá a brüsszeli forrást. Elmondása szerint éppen takarított, amikor azonban a független országgyűlési képviselő szembesítette azzal, hogy egyébként munkaidő van, a fideszes politikus láthatóan zavarba jött és a következő magyarázattal állt elő:

„Nem, most éppen nem munkaidő van, hanem éppen, hogy úgy mondjam, a betegszabadságomat töltöm.”

Igaz, a polgármesternek látszólag kutya baja sem volt, Hadházy Ákos a videóhoz írt Facebook-bejegyzésben meg is jegyezte, reméli, hogy valójában nem betegszabadságon van, ez esetben ugyanis táppénzcsalás gyanúja merülhet fel.

Az RTL Híradó beszámolójából az is kiderült, hogy Eged István a biztonság kedvéért 15 millió forint magyar közpénzt kapott egyebek között a jakuzzi és a kerti konyha felépítésére. A csatorna azt is felidézi, hogy a polgármesternek és családjának nem ez az első pályázata, amire uniós és költségvetési forrást nyertek, a városban két szálláshelyről tudni és mindkettő a polgármesterhez köthető. Az RTL Híradó szerint a Kakas Fogadóra 25 millió forintot, horgásztóra pedig 50 millió forintnyi támogatást kaptak, s mit ad Isten, az ezekre vonatkozó pályázatokat elbíráló bizottság elnöke pont Eged István volt, de szerinte az összeférhetetlenségi szabályok szerint jártak el.

Azt nem tudni, hogy pontosan mennyi vendéget fogad a villaszerű építményben a fideszes politikus, Hadházy Ákos szerint néhány pozitív visszajelzés ugyan olvasható a szallas.hu-n, ám megjegyezte, hogy az ilyen jellegű uniós projekteket csak öt évig kötelező fenntartani, utána pedig elmondása szerint nyugodtan bejelenthető, hogy a vállalkozás befuccsolt, és inkább lakásként használnák az épületet tovább.

Későbbi Facebook-bejegyzésében a politikus egy érdekes kis adalékot is közölt, eszerint a pétervásárai polgármester merő véletlenségből saját fiát, Eged Renátót tartotta a legalkalmasabbnak a városi tulajdonú hulladékszállító cég vezetésére.