verekedés;II. kerület;

2023-02-12 15:14:00

Szélsőségesek vertek meg három járókelőt a II. kerületi polgármester szerint

A rendőrség már előállította őket. 

Szombaton a Széll Kálmán tér és a Szilágyi Erzsébet fasor találkozásánál megvertek három békés járókelőt minden ok nélkül, a támadók tettét csupán szélsőséges ideológiák vezérelték - írta Facebook-oldalán vasárnap a II. kerület ellenzéki polgármestere.

Őrsi Gergely emlékeztetett, három éve az önkormányzat azért indította el közös emlékezését Budapest ostromára, hogy tisztábban lássunk a történelmet, hogy együtt világossá tegyük, nincs helye a gyűlöletnek Budán. Hangsúlyozta, szélsőséges ideológiák, a félelemből táplálkozó téveszmerendszereket mindig a gyűlöletet táplálják.

„Márpedig Budán mindenki békére vágyik, és ezért a békéért mindent meg fogunk tenni. Közösen emlékezünk, hogy múltunk sebei és traumái gyógyulhassanak ahelyett, hogy újabb traumákat és sérelmeket termelnének” - zárta sorait Őrsi Gergely, egyúttal jelezve, hogy 

Egy másik támadás is történt a fővárosban, annak az elkövetői is már börtönben vannak. Mint korábban beszámoltunk róla, pénteken egy military ruhás férfit vert meg viperával egy csoport a Gazdagréti téren. Noha csak találgatások vannak, de az elkövetők vélhetően antifasiszták voltak.