drogfogás;Szeged;nyomozás;házkutatás;letartóztatások;Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda;kábítószer-kereskedelem;

2023-02-27 11:27:00

Százmilliós drogfogás volt Szegeden, jelentős mennyiségű kriptovalutát is találtak a nyomozók

Egyszerre 12 helyszínen tartottak házkutatást.

Több mint 50 kilogramm kábítószert foglaltak le a nyomozók egy múlt szerdai szegedi razzia során, és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) által irányított, a Csongrád-Csanád  Vármegyei Rendőrkapitányság, illetve a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrkapitányság részvételével indított nagyszabású akció során nyolc embert vettek őrizetbe, akiknek letartóztatását már el is rendelte a bíróság – derült ki a police.hu hétfői híréből. 

2023. február 22-én egyszerre egy időben 12 helyszínen tartottak házkutatást, többségében Szegeden. A hajnali rajtaütés során a „hagyományosnak számító” kábítószerek  – kannabisznövény, kokain, amfetamin – mellett, a nyomozók találtak különböző gyanta- és olajszerű anyagokat, mint fogalmaztak, a kannabiszfeldolgozás „egyéb végtermékeit”. 

Az akcióval a KR NNI szegedi egysége összesen több mint 41 000 adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg, aminek feketepiaci értéke legkevesebb 143 000 000 forint. Vagyonvisszaszerzés keretében a nyolc férfitól lefoglaltak 10 és fél millió forint készpénzt, nagyértékű karórákat, két autót, valamint többmillió forint értékű kriptovalutát is.

A bűnszervezet gyanúsítottjai közül a legfiatalabb 25 éves, a legidősebb pedig 48 éves. Mindannyiukat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják. A nyomozás folytatódik, hogy kiderüljön: honnan szerezték be a kábítószert, és azt a feldolgozást követően kiknek adták tovább, illetve kinek mi volt a szerepe a drogterjesztésben.