Tatabánya;állatkínzás;légpuska;

2023-03-11 19:19:00

Légpuskával lövöldöztek egy macskára Tatabányán, nyolc lövedéket kellett belőle kiszedni

Állítólag már több kisragadozóra is tüzet nyitottak a környéken. 130 ezer forint nyomravezetői díj jár, aki kézrekeríti a tettest. 

Céltáblának használták és légpuskával lőttek egy macskára Tatabányán - adta hírül szombat este az RTL Híradó.

Február végén találtak rá egy lakótelepen. Először azt hitték, elütötte egy kocsi. azonban a röntgenfelvételeken jól látható, hogy nyolc lövedék volt a testében. 

– A legsúlyosabb károsodást a gerinc közepébe fúródott légpuskalövedék okozta, amelyik egy olyan akut gerincvelő traumát okozott, ami miatt lebénult a cica. A másik hét lövedékből kettő fúródott a hasüregbe - mondta el az Egrényi Állatorvosi Szakrendelő vezető állatorvosa, Hursán Gábor. Azonnal megoperálták, először a gerincéből szedték ki a légpuskából származó lövedéket, aztán a hasából. Infúziók, katéter, gyógyszerek, két hétig maradt a győri állatkórházban. A kétéves kandúr rettegett az emberektől, fújt, ha simogatták. Mostanában azonban békésen alszik ideiglenes gazdájánál. Mivel látták, hogy nagyon szeretne élni, ezért a Harcos nevet kapta. 

– Az utolsó ellátás sokszor éjjel történik, mert ővele most nagyon-nagyon sokat kell foglalkozni, rengeteget kell szeretgetni, beszélni hozzá. Azt kell róla tudni, hogy ő egy kinti cica volt - magyarázta az az oroszlányi hölgy, akinél otthonra lelt az állat. Megtalálója rendőrségi feljelentést tett, amikor kiderült, hogy a macskát meglőtték. 

- ismertette a Tatai Civil Állatvédő Egyesület elnöke, Sági Zoltán. 

A tatabányai lakótelepen már több macskát is meglőttek. Harcos megmentése mintegy félmillió forintba került. Az egyesület jelenleg ezt az összeget nem tudja kifizetni, az adományozókban bíznak.