letartóztatás;elfogás;fegyveres rablás;Mátraverebély;

Egy idős mátraverebélyi nő letörte a rabló puskacsövét, és megfutamította a támadót

A légfegyverrel támadó férfit rövid időn belül elfogták a rendőrök, a bíróság pedig már le is tartóztatta.

Egy fekete ruhába öltözött és maszkot viselő férfi még március 16-án csütörtökön támadt egy idős asszonyra Mátraverebély Kányás nevű településrészén – számolt be a korábbi bűnesetről hétfőn a police.hu. A 29 éves férfi az esti órákban légfegyverrel és és egy fogóval indult a nő házához. 

Mint írták, a  támadó hátsó ajtó biztonsági láncát a nála lévő fogóval levágta és így jutott be az épületbe, ahol a zajra felriadt, bottal közlekedő asszonnyal találta szembe magát. A férfi áldozatára fogta a fegyvert, pénzt követelve, de a bátor asszony nem csak azt közölte, hogy nincs pénze, hanem megfogta a légpuska csövét, amitől az letört, majd segítségért kiabált, amitől a rabló úgy megijedt, hogy elszaladt.

A rendőrségre érkezett bejelentés alapján a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság és a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai négy órán belül beazonosították és a lakásán elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 29 éves helyi lakost.

A férfit fegyveresen, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését. Az elkövetéskor viselt ruházatát, a fogót és a légfegyvert a rendőrök megtalálták és lefoglalták. Kezdeményezésükre és a a Pásztói Járási Ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását.