infláció;jegy;áremelés;rezsi;Fővárosi Állat- és Növénykert;

2023-04-25 06:15:00

Az infláció és az energiaválság miatt jegyárat emel a budapesti állatkert

Drágításra kényszerül a Fővárosi Állat- és Növénykert, amely megtartaná a biodómot, de továbbra is az államtól várják annak befejezését.

Új jegyárképzési stratégiát dolgozott ki a Fővárosi Állat- és Növénykert (FÁNK) új menedzsmentje.

Mint emlékezhetünk: a biodóm beruházásba belebukott, legendás állatkert-igazgató Persányi Miklós 2019-es távozása után előbb operatív, majd 2021-ben megbízott igazgatónak kinevezett Szabó Roland idén márciusban távozott sietve, miután a gyöngyösi rendőrkapitányság csalás és hamisítási ügy gyanúsítottjaként hallgatta ki. Mivel a főigazgatói pályázatot eredménytelennek nyilvánították, a vezetői székbe nagy hirtelen belülről kerítettek embert Sós Endre főállatorvos, szakmai igazgató személyében. Az igazgatóságban 20 éve dolgozó szakember nem sokkal később szakmai tanácsadót is kapott maga mellé, majd a gyors ütemben feltöltött menedzsmenttel különféle fejlesztési stratégiákat alkottak.

– Ezek közül is a legfontosabb az infláció és az energiaválság által sújtott állatkert működtetéséhez és fejlesztéséhez szükséges források előteremtése. Ennek elkerülhetetlen eleme a jegyárakból származó bevétel emelése – magyarázza Bősz Anett főpolgármester-helyettes, aki sietve hozzáteszi, a budapesti állatkert jegyárai nem szállnak el, csak utolérik a vidéki intézményekét. A pontos számokat azonban még nem árulta el.

A Népszava megnézte mire számíthatunk, ha a vidéki árakat kell majd megfizetnünk.

Kattintson és regisztráljon a teljes cikk elolvasásához a mobil Népszaván! Egy hétig szabad a betekintés.

– derül ki cikkünkből még.