ellenzék;Hadházy Ákos;kordonbontás;Momentum Mozgalom;

Újra kordont bontott az ellenzék a Várban, Hadházy Ákost és Gelencsér Ferencet rendőrök földre teperték

A rendőrök már készültek, gyorsan, keményen léptek fel az ellenzéki politikusokkal szemben. Azután, hogy véget ért a tüntetésük a Belügyminisztérium előtt, a diákok felmentek Várba.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Hétfő este hat órakor újra elkezdte bontani a Várban a Sándor-palota előtt vont kordont az ellenzék. 

Úgy tűnt, a rendőrok készültek az eddig reggelenként tartott akcióra, Hadházy Ákost és társait, a Momentum Mozgalom politikusait azonnal körülvették, amint nekifeszültek a drótkerítésnek a Színház utcánál.

A politikusoknak a Sándor-palota felől egy szakaszon sikerült is kordont bontaniuk, ami után a készenlétisek figyelmeztettek, hogy szabálysértés miatt előállítják őket.

Gelencsér Ferenc Momentum-elnököt és Hadházy Ákost leteperték, utóbbi felkiáltott, amikor hátrafeszítették a karját. Végül négy politikust, Hadházy Ákost, illetve Gelencsér Ferenc mellett a szintén momentumos Sebők Évát és Lőcsei Lajost állítottak elő. 

Igazoltatásuk és elengedésük után Hadházy Ákos azt mondta, a kordon továbbra is a hazugságnak a cinizmusnak a jelképe. újra és újra megkísérlik lebontani majd. 

A kordonbontással párhuzamosan véget ért a diákok és a tanárok tüntetése a Belügyminisztérium épületénél, Pankotai Lili pedig felszólította a résztvevőket, hogy menjenek fel a Várba. Hét óra előtt tíz perccel értek át a Lánchídon.

 A kordont egy szakaszon sikerül nyitva tartani, de rengeteg rendőr állja el a több száz tüntető útját. „Nincs tanár, nincs jövő”, „Diktatúrát védtek!” „Orbán Viktor, takarodj, vidd az összes haverod!” – skandálják. Pintér Lili Hadházy Ákos és a momentumos Hajnal Miklós társaságában egy megafonba kiáltotta, hogy Pintér Sándor belügyminiszter takarodjon. Ekkor a tömeg elkezdte nyomni a kordont, amit a rendőrök ellentartottak, aztán könnygázzal fújtak le a tüntetőket.

Az eseményeket ebben a cikkünkben követjük:

„A Színház utcai kordon a hazugság szimbóluma. Mivel törvénytelenül van ott, újra lebontottuk. Valójában nem a kordonbontás a célunk, hanem a jogállam visszaépítése” – posztolta nemrég, már az előállítása után Hadházy Ákos a Facebookon.