Adolf Hitler;

Videón, ahogyan zsidóként Adolf Hitlert méltatja az Orbán-kormány médiájának egyik kedvenc biztonságpolitikai szakértője

Az utolsó nagy, valóban európai vezető a világpolitikában Adolf Hitler volt – Robert C. Castel külön hangsúlyozta, hogy ezt mint zsidó ember mondja. 

Figyelemre méltó eszmefuttatás hangzott el a kormányközeli Ultrahang csatorna győri közönségtalálkozóján. Az eseményről videó is készült, amelynek ominózus részlete kikerült a Twitterre is. A bejegyzést az rtl.hu fedezte fel.

A rendezvényt a győri Hit Gyülekezete Tihanyi Árpád úti Salamon termében tartották, a szervezők szerint közel 300-an mentek el rá. A műsorvezető az a Cs. Király Tamás volt, aki Cseszkó Tamás néven a Hit Gyülekezetének online rádiójánál, a Hit Rádiónál, majd már új néven a Hetek hetilapnál dolgozott. A férfi egyébként korábban Szombathelyen a Fideszes Hende Csaba bizalmi emberének számított. Emellett a Szombathelyi7Nap egykori felelős szerkesztőjeként költségvetési csalás és számviteli rend megsértése miatt jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Visszatérve a már említett eseményre, azon a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Geopolitikai Műhelyének vezetője, Demkó Attila mellett megosztotta gondolatait Robert C. Castel is.

Robert C. Castel – aki Aradon született magyar zsidó családban, 1987-ben vándorolt ki Romániából Izraelbe – beszélt a migrációs válságról és arról, hogy az ebből kipattanó háborúkat Európában vívják meg a nagyhatalmak. – Kicsit furcsa iróniája a sorsnak, hogy az utolsó nagy, valóban európai vezető a világpolitikában, az Adolf Hitler volt. Ezt én mint zsidó mondom – fogalmazott, megjegyezve, hogy „ez a dolog” a náci diktátorral véget is ért.