Real Madrid;vége;Karim Benzema;

2023-06-04 14:03:00

Tizennégy év után távozik Karim Benzema a Real Madridtól, Szaúd-Arábiában folytatja

A francia aranylabdás új szerződése két évre szól.

Tizennégy év után a nyáron távozik a Real Madrid labdarúgócsapatától az aranylabdás Karim Benzema. A klub vasárnap jelentette be, hogy a 35 éves francia támadó szerződése lejártával elhagyja az együttest, és ezzel szinte egy időben a szaúdi állami televízió közölte, a játékos megállapodott a bajnok al-Ittihaddal egy kétéves szerződésről.

"Karim Benzema pályafutása a Real Madridnál példa a viselkedésre és a profizmusra, megtestesítette a klub értékeit. Karim Benzema kiérdemelte a jogot, hogy maga döntsön a jövőjéről" - fogalmazott közleményében a spanyol egyesület, amely arra utalt, hogy a futballista egy évvel még meghosszabbíthatta volna június 30-án lejáró szerződését, de nem élt ezzel a lehetőséggel. Sajtóhírek szerint a szaúdiak 100 millió eurós éves fizetéssel csábították, és a megállapodást hamarosan bejelentik.

Kedden, a királyi klub valdebebasi edzőközpontjában búcsúünnepséget rendeznek Benzemának, aki 2009-ben, 21 évesen, az Olympique Lyontól igazolt a Realhoz. A játékos 647 tétmeccsen szerepelt a csapatban, és ezeken 353 gólt szerzett, ezzel második a klub örökrangsorában Cristiano Ronaldo (451) mögött. A csatár 25 trófeát - köztük öt Bajnokok Ligája-serleget, négy bajnoki címet és három Király Kupát - nyert a madridiakkal.