USA;riasztás;légierő;kisrepülőgép;

2023-06-05 07:24:00

Gyanúsan viselkedő kisrepülőgép miatt riasztották az amerikai légierőt

A Cessna Citation V végül lezuhant anélkül, hogy a pilótája életjelet adott volna magáról.

Riasztani kellett az amerikai légierő egyik vadászgépét helyi idő szerint vasárnap délután, mert egy kisrepülőgép letért útvonaláról az amerikai főváros közelében, és nem válaszolt a légi irányításnak - közölte az amerikai védelmi minisztérium.

A Cessna Citation V típusú repülőgépet helyi idő szerint 15.20-kor fogta el a légierő F-16-os repülőgépe, és világítórakétákkal próbálta meg felhívni magára a pilóta figyelmét. A vadászgépnek engedélyezték, hogy átlépje a hangsebességet, ezért Washingtonban vasárnap délután hangrobbanást lehetett hallani. A kisrepülőgép végül semmire nem reagált, és Virginia államban lezuhant.

– A pilóta nem válaszolt, és a gép végül a George Washington nemzeti parknál, Virginia államban lezuhant. Az észak-amerikai légtérvédelem, a NORAD az utolsó pillanatig próbált kapcsolatban lépni a pilótával – tudatta a Pentagon.

A Cessna Tennessee államból, Elisabethtownból a New York-i Long Islandbe tartott, és egyelőre nem tudni, miért tért le az útvonaltól. A mentőegységek a baleset helyszínén nem találtak túlélőket.