KDNP;Latorcai Csaba;ateizmus;

Navracsics Tibor helyettese elmagyarázta az ateistáknak, hogy tulajdonképpen ők is keresztények

Így nem is teljesítik kérésüket. 

Megmosolyogtatónak nevezte a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ügyvezető főtitkára a Magyar Ateista Társaság azon kérését, amelyben felszólították a kormányt, tartózkodjanak a nem hívő és az ateista magyar állampolgárok kollektív megbélyegzésétől, és tartsák tiszteletben a magyar és nemzetközi emberi jogi normákat.

Latorcai Csaba - aki egyben a Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára is - a Hír TV szerda esti műsorában azt fejtegette, hogy arra gondolt - miközben olvasta ezt a közleményt - nem írhatná ezt az ateista társaság, hogyha nem keresztény kultúrában élne. Ugyanis az emberi méltóság a zsidó-keresztény kultúrából fakad, és abból, hogy a kereszténység az ókori görög hellén gondolkodást és filozófiát átmentette az újkorba. 

Mindaz, amire hivatkoznak, hogy a kormány ne beszéljen a kereszténységről, azzal önmagukat cáfolják meg. „Mi nem arról beszélünk, hogy itt a kereszténység, mint vallásosság jelenjen meg a közéletben, hanem arról a 2000 éves kultúráról, aminek Európa köszönheti hogy Európa, mert a keresztény kultúrára épült rá Európa” - vélekedett a kormánypárti politikus. Megjegyezte, ha kimegyünk az utcára, Európa bármely országába, több száz éves műemlékeink, épített örökségünk, de még a gondolkodásmódunk is a kereszténység terminológiájára, fogalomrendszerére épül rá. 

Azt is szokták mondani, hogy Európában még az ateista is keresztény, mert keresztény fogalmakat használ. Hát az emberi méltóság is voltaképpen az istenképiségnek egy folyományaképp, hogy Isten a saját képére és hasonlatosságára teremtette az embert, ebből fakad az emberi méltóságnak az eszménye

- magyarázta kicsit zavarosan a politikus. 

Azonban úgy látja, ha teljesítenék kérésüket, akkor az ateista társaság léte is, létjogosultsága is megszűnne. 

– Nem kívánjuk a kérést teljesíteni. Továbbra is hiszünk abban, hogy Európának kereszténynek kell lenni, és a keresztény kultúrát át kell menteni Európa továbbélése érdekében – zárta mondandóját Latorcai Csaba.