Jobbik-Konzervatívok;önkormányzati választások;uniós tagság;európai parlamenti választás;

2023-07-07 08:29:00

Gyöngyösi Márton: Nem szabad hülyének nézni az embereket még akkor sem, ha a Fidesznek nagy sikert eredményezett

A Jobbik-Konzervatívok elnöke szerint Orbán Viktor kiléptetné Magyarországot az Európai Unióból. Videóinterjú.

– Nem szabad hülyének nézni az embereket. Még akkor sem, ha a Fidesznek nagy sikert eredményezett – jelentette ki a Jobbik–Konzervatívok elnöke, európai parlamenti képviselője a Népszavának adott videóinterjújában. Gyöngyösi Márton szerint pártja ebben a szellemben politizál, amit a választók is értékelnek. Egyre több jelét látja, hogy a magyar társadalom mindinkább kezdi felismerni 13 évnyi NER után, vannak dolgok, amelyekért a kormányzat a felelős. Éppen ezért szükséges tételesen rávilágítani, melyek ezek, és alternatívát nyújtani. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, hosszú távon csak az a párt tudja bővíteni szavazótáborát, amelyik szembenéz a problémáival, a hibákkal, és képes új pályára állni.

A Jobbik–Konzervatívok végigment ezen a folyamaton. Maguk mögött hagyták Jakab Péter szemléletét, aki szinte kizárólag Facebook-lájkokban mérte a támogatottságot. Az európai parlamenti voksolásról szólva Gyöngyösi kijelentette, ennek tétje nem kevesebb, mint hogy Orbán Viktor ki tudja-e vezetni Magyarországot az Európai Unióból. Emlékeztetett: már 2019-ben jól láthatóak voltak azok a jelek, amelyek alapján világossá vált, Orbán Viktor olyan pályára helyezte az Európai Unióban az országot, amely a kilépés felé vezet. A Jobbik–Konzervatívok elnöke szerint ezt bizonyítja az uniós szervekkel folytatott számtalan jogi vita, vagy éppen a magyar uniós elnökség elvételének elméleti eshetősége.

Az önkormányzati választásokkal kapcsolatban Gyöngyösi Márton egyértelművé tette: kizárólag helyben dőlhet el, hogy a párt kit fog támogatni, erről nem dönthetnek a budapesti központból.

Ez derül ki videóinterjúnkból még:

– Hogyan lett a 2014-es donyecki, luhanszki és krími „népszavazásokat” szentesítő Gyöngyösi Mártonból ukránbarát politikus?

– Mennyiben jelent gondot a Jobbik–Konzervatívoknak, hogy a választók emlékeiben erősen él a néppártosodás előtti irányvonal?

– Miért gondolja a közvélemény-kutatási adatok ellenére, hogy pártja erősödik?

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk a mobil Népszava cikke. A cikk folytatódik, a mobil Népszava alkalmazásban olvasható.

A mobil Népszava díja havi előfizetéssel 2 000 Ft. Ha a cikkre kíváncsi, annak díja 200 Forint, amelynek ellenében 24 órára hozzáférést kap a mobil Népszava teljes tartalmához.

Ha rendelkezik előfizetéssel, kattintson az olvasás a mobil Népszaván gombra. Ha szeretne előfizetni, az előfizetés gombra kattintva könnyen és gyorsan csatlakozhat előfizetőink táborához.

Előfizetés  olvasás a mobil Népszaván