Forma-1;Karácsony Gergely;helikopter;zaj;

2023-07-24 12:57:00

Karácsony Gergely helikopter helyett buszra ültetné a Formula–1 elit vendégeit a nagy zaj miatt

Nem szeretné, ha a fővárosiaknak füldugóval kellene átvészelniük a fontosabb eseményeket. 

„Soha többet helikoptertaxit!” - kezdődik a főpolgármester hétfői Facebook-posztja.

Karácsony Gergely kifejtette, a nagyvárosi lét közösségi élet, amellyel időnként az jár, hogy lemondunk kényelmünkről, s teret adunk egy közösség számára fontos eseménynek. Ilyenek az utcabálok, a futóversenyek, a köztéri koncertek. Lehet, hogy holnap valaki más alkalmazkodik majd ahhoz, ami nekünk lesz fontos, de amikor néhány ember kényelme érdekében egy egész városnak kell feladnia a hétvégi nyugalmát, az ellenkezik minden közösség írott és íratlan szabályaival - vélte.

A politikus szerint az elmúlt napokban Budapest lakói okkal háborodtak fel azon, hogy helikoptertaxik zúgtak a fejük felett. Amellett, hogy ezek felesleges környezeti terhelést okoznak, a százezreknek okozott zajteher sincs arányban azzal, hogy néhány kiváltságos valamivel gyorsabban jutott ki a Hungaroringre.

Azt hangoztatta, nem szeretné, ha a budapestieknek a jövőben bedugott füllel kelljen átvészelniük a Magyar Nagydíj hétvégéjét, vagy bármilyen más hasonló alkalmat. Éppen ezért munkatársaival haladéktalanul felveszik a kapcsolatot a szervezőkkel. „Szívesen indítunk buszjáratokat inkább a versenypályára, ezek biztosan közösségibb közlekedést biztosítanak és meghagyják a nyugalmat a budapestieknek” - zárta posztját Karácsony Gergely.