Schmitt Pál;olimpiarendezés;Momentum Mozgalom;

2023-07-25 22:37:00

Schmitt Pál: Már nem lenne olyan költséges az olimpia megrendezése, mivel szinte minden kész van

A volt államfő azt is megfejtette, miért ellenzik egyesek, hogy Magyarország adjon otthont a világ legnagyobb sporteseményének.

Valószínű az ő jelszavuk is az, mint más ellenzéki pártoknak, hogy minél rosszabb, annál jobb – jelentette ki a korábbi köztársasági elnök a Hír TV kedd esti műsorában. 

Schmitt Pál mindezt arra reagálva közölte, hogy a Momentum Mozgalom elnöke a Klubrádióban nemrégiben arról beszélt, pártja továbbra is az olimpia megrendezése ellen van. Donáth Anna ugyanakkor hangsúlyozta, nem magával az eseménnyel van bajuk, hanem azzal, milyen állapotban van az ország.

A plágiumbotrány miatt lemondásra kényszerült exelnök azonban úgy látja, ami siker lehet, ami a magyar nemzetnek önérzetet, önbecsülést, jó érzést ad, azt „köszönik szépen, abból nem kérnek. Pedig fiatalemberek. Hát az, hogy deklarálta a kormány stratégiai ágazatnak a sportot, az értük szól (sic!), fiatalemberekről. Az, hogy van mindennapos testnevelés, az előbb említett úszóprogram, hogy létesülnek csarnokok, uszodák, létesítmények, tehát ez őértük szól” – fogalmazott. Hozzátette, hogy 2036 a következő kiadó rendezési dátum, s ha addig az ellenzők kitartanak, akkor a támogatók is. Megjegyezte, több létesítmény is felépült a Momentum tiltakozása óta, példaként a Puskás Arénát, az MVM Dome-ot, a Duna Arénát, vagy éppen az atlétikai stadiont említette. 

– vonta le a konzekvenciát Schmitt Pál.