közlekedés;mentők;kerékpársáv;

Szópárbajba keveredett egymással a mentőszolgálat és a főváros a biciklisávokról

A főpolgármester kabinetfőnöke reményét fejezte ki, hogy senki sem akarja belerángatni a mentőket egy politikai kampányba.

Megkértem kollégáimat, hogy vegyék fel a kapcsolatot az Országos Mentőszolgálattal (OMSZ), hogy közösen találjanak megoldást az esetlegesen felmerülő problémákra – írta Facebook-posztjában a városvezető kabinetfőnöke.

Balogh Samu bejegyzésében arra reagált, hogy az OMSZ hétfőn a közösségi médiában jelezte, nagyban megnehezítik a mentőautók közlekedést az újonnan kialakított biciklisávok. Szerintük ugyanis ezek túl keskenyek, hogy közlekedhessenek rajtuk, ráadásul egy-egy helyszínen megnehezítik a parkolást is. 

A főpolgármester munkatársa szóvá tette, hogy a poszthoz mellékelt helyszínen korábban autók parkoltak, amelyek nem zavarták a szervezet sajtósát, ellenben az első védett kerékpársáv igen. 

„Érdekes. Csak remélni tudjuk, hogy a mentőket senki nem akarja majd belerángatni a kampányba. Még akkor sem, ha Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője korábban Tarlós István mellett kampányolt…”

– vélekedett a kabinetfőnök.