tűzvédelem;tűzvédelmi előírások;lánglovagok;

Lazítana a tűzvédelmen a kormány, a szakmai szervezet szerint vissza kell vonni a tervezetet

Egyeztetést javasolnak a kérdésben. 

A Lánglovagok Egyesület egyetért azzal, hogy a vállalkozások adminisztratív terheit csökkenteni kell, de ez nem mehet a tűzvédelem rovására - olvasható a szervezet elnökének lapunkhoz is eljuttatott közleményében.

Kis-Guczi Péter mindebben arra reagált, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda társadalmi egyeztetésre bocsátott egy olyan javaslatot, amelynek értelmében jelentősen szűkítenék azon vállalkozások körét, amelyeknek tűzvédelmi tervet kellene készíteni. Emellett eltörölnék a munkavállalók tűzvédelmi oktatását is.

Véleményük szerint gyakorlati tapasztalatok alapján pont a tervezet szerint a tűzvédelmi szabályzat készítési köréből kieső vagy abba eddig bele sem került gazdálkodó szervezetek munkatársainak van leginkább hiányos ismerete a tűzvédelemről. Úgy vélik, sokkal hasznosabb lenne, ha az országos katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) érdemi kommunikációs munkát végezne a tűzmegelőzés terén, tájékoztatókkal, útmutatókkal segítené az üzemeltetést, és szorosabbra fűzné a szakmai kapcsolatot a tűzvédelmi szolgáltatókkal, tűzvédelmi üzemeltetéssel foglalkozókkal.

Éppen ezért az egyesület azt kezdeményezi, hogy vonják vissza a javaslatot, a tűzvédelmi szakmával érdemi egyeztetés keretében gondolják át a tervezett lépéseket.