oktatás;Orbán Viktor;Rheinmetall;

Orbán Viktor gyáravatón üzent burkoltan az oktatási rendszert bírálóknak

Mi magyarok nagy dolgokra voltunk, vagyunk és leszünk hivatottak - mondta a kormányfő. 

„A németek vagy egyéb nációk megengedhetik maguknak, hogy alaposak, megfontoltak, lassúak, akár évtizedeket is elvesztegető országok legyenek. Egy tízmilliós ország, mint Magyarország ezt a luxust nem engedheti meg magának. Csak a nagyok lehetnek lassúak. A kisebbeknek gyorsnak kell lenni. Sőt, nem is gyorsnak, hanem fürgének kell lennie, és előrelátónak” - jelentette ki pénteken a miniszterelnök Zalaegerszegen, a Rheinmetall Hungary haditechnikai gyár ünnepélyes átadásán.

A miniszterelnök azt hangoztatta, hogy ezt a gyárat majd magyar munkások és magyar mérnökök fogják működtetni.

„És ezt akkor is tartsuk az eszünkbe', amikor az agyonkritizált magyar oktatási rendszerre gondolunk”.

Hozzáfűzte, ezek a mérnökök, munkások a világ legmodernebb technológiájával dolgoznak majd, mind magyar iskolákban szerezték meg tudásuk alapjait. Helyénvaló talán, hogy tanáraiknak is köszönetet mondjunk azért a munkáért, amelynek az eredményéről az itt dolgozók tanúbizonyságot adnak - mondta.

Egyúttal jelezte, a gyártás mellett mérnökök és szakmunkások szakképzése és a kutatás-fejlesztés is zajlik majd az üzemben. Kijelentette, a német ipar ma már a járműgyártástól a hadiiparig is pontosan tudja, mekkora szerepet játszanak a magyarországi gyárak, magyar szakmunkások és mérnökök, a magyar hozzáadott érték a német világmárkák globális sikerében. Magyarország, Közép-Európa és Németország szétválaszthatatlanul össze van tapasztva, és a versenyképesség megőrzésében a legtermészetesebb szövetségesek vagyunk és leszünk a jövőben is - vélekedett.

A kormányfő nyomatékosította, meg kell újítani a magyar haderőt, s ebbéli törekvésében a háború is megerősítette a kormány eltökéltségét. „Vannak, akik azt gondolják, hogy a béke záloga nem az erő, hanem az erőtlenség. Ezt a sületlenséget itt Magyarországon aligha veszi be bárki. Mi pontosan tudjuk, hogy a békéhez igenis erő kell” - magyarázta. Beszédét pedig azzal zárta, hogy ezek a gyárak termeljenek hosszú ideig annak bizonyítékául, hogy „mi magyarok nagy dolgokra voltunk, vagyunk és leszünk hivatottak.”

A miniszterelnök egyébként péntek reggel az állami rádióban is megnyilvánult, erről szóló cikkünket itt olvashatja el.