Győr;Borkai Zsolt;Dézsi Csaba András;

Borkai Zsolt szülői értekezletre hívja Dézsi Csaba Andrást a Rába ETO bejelentése miatt

Új fronton küzd egymással a város jelenlegi és korábbi vezetője. 

„Nyílt támadást intézett a város a győri sportolók ellen” - jelentette ki egy szerda délutáni Facebook-posztjában Győr korábbi fideszes polgármestere.

Borkai Zsolt mindezt arra reagálva írta, hogy a város polgármestere egy délelőtti sajtótájékoztatón bejelentette, a RÁBA Járműipari Holding Nyrt. névadó szponzori támogatásával megalakult a RÁBA ETO Győr SE. 

– Örülök neki, hogy Győrben virágzik a sportélet és több egyesületen keresztül számtalan gyermek és felnőtt is sportolhat. A versenysport mellett kiemelten támogatjuk a szabadidősportot is! Célunk, hogy minél több gyermek és felnőtt sportoljon – vélekedett Dézsi Csaba András. Közlése szerint egyébként az eseményen részt vett többek közt a korábbi innovációs miniszter Palkovics László, aki jelenleg a cég felügyelőbizottsági elnöke és egyben a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A bejelentést követően Borkai Zsolt arról írt, hogy két óra alatt több száz üzenetet, telefont kapott az általa vezetett Győri Atlétikai Club (GYAC) sportolóktól, edzőktől, szülőktől. Az orgiabotrányba belebukott korábbi polgármester azt hangoztatta, megdöbbenve állnak az egész ügy előtt és szerinte a helyzet mindenki számára egyértelmű: a GYAC sportolók, szakemberek városi intézményekből való teljes kiszorítása a cél. Amikor nincs pénz a városban, amikor uszodákat zárnak be, akkor épp egy új sportegyesület létrehozása a legfőbb feladat? Egy évvel az olimpia előtt, valóban arra van szükség, hogy fenekestül felforgassuk a győri sportot? - tette fel a kérdést, éppen ezért azt szeretné ha Dézsi Csaba András tiszta vizet öntene a pohárba. 

– Ezúton is szeretném meghívni egy szülői értekezletre, ahol első kézből hallhatjuk majd Öntől, hogy pontosan mi is a terve - zárta sorait Borkai Zsolt. 

A volt városvezetővel nemrégiben lapunk is készített egy videóinterjút, amelyet itt tekinthet meg.