Orbán Viktor;nyaralás;Schmidt Mária;Ungár Péter;

2023-09-18 13:21:00

Ungár Péter: Orbán Viktor vagyonosabb a családomnál

Az LMP társelnöke szerint a kormányfő nem fizetett azért, hogy az ő nővérének a horvátországi villájában vakációzhasson.

Orbán Viktor horvátországi nyaralásáról kérdezte Ungár Pétert a Gulyáságyú Média. A podcastinterjúból egyebek közt kiderült, hogy a miniszterelnök nem fizetett az LMP-társelnök nővérének, Ungár Annának azért, hogy a villájában vendégeskedett.

Korábban a portál tette közzé azt a videófelvételt, amelyből kiderült, hogy Ungár Péter LMP-társelnök testvérének horvátországi nyaralójába ment üdülni Orbán Viktor miniszterelnök. A kiszivárgott felvételen épp az Adriai-tengerből valamivel korábban kimászó kormányfő látható. A felvétel azért is figyelemre méltó, mert Orbán Viktor a kormányzati narratíva szerint nem is ment nyaralni az idén. Már amennyiben kulcsminiszternek tartja magát, ugyanis augusztus 18-án a Kossuth rádióban például azt mondta, „látja, hogy nyáron sem áll meg az élet meg a munka, ilyen nehéz gazdasági helyzetben a nyaralás nem engedhető meg néhány kulcsminiszter számára, úgyhogy dolgozunk”.

Ungár Péter az interjúban elmondta, édesanyja, Schmidt Mária hívta meg a villába Orbán Viktort. Az LMP társelnöke egy embert sajnál a történetben, a nővérét, mert „ő nem közszereplő, nem választotta ezt az életet”.

A családi viszonyokról Ungár Péter elmondta, Schmidt Mária örült volna neki, ha ez az eset véget vet az ellenzéki karrierjének. A Terror Háza Múzeum főigazgatója állítólag gyakran mondogatja fiának, hogy

Ungár Péter az interjúban azt is elmondta, biztos abban, hogy Orbán Viktor vagyonosabb az ő családjánál, ez azonban persze nem a miniszterelnök vagyonnyilatkozataiból derül ki. Gulyás Gergely állítását pedig „az értelmetlen hazugság csimborasszójának” tartja, mely szerint a kormányfő idén nem volt nyaralni.

Az LMP társelnöke az interjúban arról is beszélt, Orbán Viktort és rendszerét Gyurcsány Ferenchez képest pozitívabban ítéli meg.