Kiss-Rigó László;Kövér László;Semjén Zsolt;Vadai Ágnes;visszautasítás;tiszteletdíj;

Kövér László döntött: Nem kell megmagyaráznia Semjén Zsoltnak, miért kap Kiss-Rigó László havi kuratóriumi tagi tiszteletdíjként közel 1,2 millió forintot

Kisegítette a KDNP-s politikust.

„A katolikus egyház mely tanításával lehet összhangban Kiss-Rigó László püspök havi 1 millió 178 ezer forintos Magyar Kertörökség Alapítvány kuratóriumi tagi tiszteletdíja?” - tette fel kérdését a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese Semjén Zsoltnak. 

Vadai Ágnes a 24.hu egyik cikke miatt fordult a kormányfő helyetteséhez, amelyben a Magyar Kertörökség Alapítvány működését mutatják be. Ebből többek közt kiderül, hogy a püspök mekkora juttatásban részesül a szervezettől. 

Azonban a házelnök rostáján nem ment át a kérdés. Mint írta, Semjén Zsolt kérte tőle az iromány visszautasítását. „Kiss-Rigó László püspök nem tölt be kormányzati tisztséget, az írásbeli kérdésben hivatkozott kuratóriumi tagsága és a tagsággal járó feladatok ellátásához kapcsolódó juttatások kérdése nem tartozik a Kormány egyházakkal való kapcsolattartás koordinációját magába foglaló feladat- és hatáskörébe” - érvelt a miniszterelnök-helyettes, amellyel a Kövér László maximálisan egyetértett, így visszautasította a dokumentumot.

Az utóbbi időkben egyre gyakrabban fordul elő, hogy a házelnök blokkolja Vadai Ágnes egy-egy írásbeli kérdését. Mint korábban hírt adtunk róla, Kövér László a Böjte Csaba ténykedésével kapcsolatos érdeklődést, és Németh Szilárd esetleges befóliázásának dilemmáját is visszautasította.