tanárok;Schmidt Mária;továbbképzés;

Schmidt Máriáék fejenként 285 ezerért, négycsillagos hotelekben képzik tovább a tanárokat

Külön érdekesség, hogy egy online tananyagról van szó, ám kötelező a személyes részvétel. A pedagógusok állítólag hasznosnak találták. 

A Prekog Alfa Kft. nyerte el azt a tendert, amelyet a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány (KKTKK) írt ki arra, hogy történelemtanárokat és oktatókat képezzenek ki - derül ki az rtl.hu cikkéből.

A Digitális tananyagok és használatuk pedagógiai módszertani lehetőségei a XX. századi történelem tanításában című képzésen egyébként négycsillagos hotelekben szerezhetnek új ismereteket a pedagógusok. Az egyik etap abban a mezőkövesdi Balneo Hotel Zsoriban lesz, amelyet a Válasz Online korábban Tiborcz István köreihez sorolt. A másik képzésnek pedig az ugyancsak négycsillagos Duna Relax Hotel ad helyszínt. Utóbbi a magyar turisztika egyik legbefolyásosabb emberének, Klemm Balázsnak az érdekeltsége. 

A már említett Prekog végzi a kurzusok szervezését és lebonyolítását 500 fő részére 2023. december 31-éig, majd elemző tanulmányt készítenek. Erre a munkafolyamatra fejenként nettó 160 ezer forintos ajánlatot adtak. Hatvanezer forintért biztosítják a helyszínt, az oktatási kellékeket és a kiegészítő szolgáltatásokat, catering képzésenként 65 ezer forintba kerül. 

Mindez összeadva tanáronként és tanfolyamonként nettó 285 ezer forintot jelen.

A portál hiába kérdezte az alapítványt, arra nem kapott választ, hogy vajon ezt az összeget reálisnak tartják-e. Mindösszesen annyit írtak, hogy „2016 és 2022 között a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány négy témakörben indított képzéseket, amelyeken több mint 25 ezer tanár vett részt és csaknem 6 ezer hazai közoktatási intézmény kapcsolódott be a programba. A pedagógusok visszajelzéseiből kiderült, hogy a képzések kiemelkedő színvonalon nyújtottak szakmailag hasznos és új ismereteket.”