kampány;önkormányzati választások;Budafok;Karsay Ferenc;

Közepesen mocskos kampányra számít a XXII. kerület fideszes polgármestere

Karsay Ferenc azonban reméli, lesznek közösen elfogadott játékszabályok. 

Eddig még sohasem kerültem olyan helyzetbe, hogy a pártom érdekeit az itt élőkkel szemben kellett képviselnem - jelentette ki a Hírklikknek nyilatkozva a XXII. kerület fideszes polgármestere.

Karsay Ferenc azt hangoztatta, nem az ellenfél tevékenysége, hanem a saját csapatuk munkája határozza meg az eredményt, éppen ezért arra kell összpontosítani. Az önkormányzati kampányhangvételét firtató kérdésre azt felelte, hogy „közepesen mocskosra” számít. Rosszabb lesz, mint 2019-ben volt, de jobb, mint 2029-ben lesz - tette hozzá magyarázatképpen. Mint mondta, a városrészben hagyományosan korrekt kampány szokott folyni, azonban négy éve megjelentek a „helyismerettel nem rendelkező önjelölt idegenek”.

Konkrétumok említése nélkül megjegyezte, hogy volt olyan párt, amelyik a felkészültségi és a szervezettségi hiányosságokat agresszivitással próbálta pótolni. Reméli, 2024-ben is lesznek minden résztvevő által elfogadott és betartott játékszabályok. Erre fog javaslatot tenni, innentől minden jelölt és párt a saját értékrendje szerint tudja eldönteni, csatlakozik ehhez, vagy nem kívánja betartani az önként vállalt minimumokat sem - fogalmazott Karsay Ferenc. 

Kapott kérdést azzal kapcsolatban is, hogy egy helyi önkormányzati választás kapcsán még a választási bizottság is megállapította, a polgármester közpénzből, a lakosságot egyoldalúan tájékoztatva kampányolt a Fidesz jelöltje mellett. Erről szólva elmondta, a Fővárosi Választási Bizottság véleménye, ami ellen nem volt fellebbezési lehetősége, ráadásul ellentmondások vannak benne. A legfontosabb tény az, hogy a főpolgármester mindazt elkövette, ami miatt engem elmarasztaltak, én pedig nem. Az érdemi különbség az volt, hogy engem „feljelentettek” az ellenfelek, mi pedig nem tettünk „feljelentést” a választási bizottságnál - tette hozzá. Egyúttal cáfolta azokat a felvetéseket, miszerint egy áron alul bérelt önkormányzati lakásban élne - ugyanis 25 éve utoljára lakott ilyen ingatlanban.