Fidesz;ATV;Mandiner;

2023-10-18 19:57:00

Egy tévedés miatt fideszes politikus kérdezhetett újságíróként az ATV reggeli műsorában

Később aztán tisztázták, hogy a Mandiner munkatársa egyben a Fidesz terézvárosi frakciójának tagja. 

Az ATV Start című műsorában szerda reggel a Szigorlat című rovatban egy olyan kormánypárti újságírót állítottak a műsorvezetők mellé a kérdezők sorába, aki egyébként fideszes politikus - írja a Média1.

A műsorban a két állandó műsorvezető és egy meghívott újságíró kérdezi a vendéget. Így Köböl Anita és Somos András társaságában Almási B. Csaba, a fideszes Mandiner munkatársa tehetett fel kérdéseket az LMP frakcióvezetőjének, Keresztes László Lórándnak.

A vendégkérdező 1998 óta tagja  a terézvárosi önkormányzatnak, jelenleg is a Fidesz-KDNP soraiban politizál Bundula Csaba néven. Életrajza szerint volt már politikai főosztályvezető a nagyobbik kormánypárt úgynevezett „központi hivatalában”, de újságíróként dolgozott a Magyar Nemzetben, a Blikkben, vagy éppen a Világgazdaságban. 

A műsorban egyébként nem hangzott el, hogy egy fideszes képviselő kérdezhetett újságíróként később azonban Somos András jelezte, egy külső forrásból, utólag értesültek eme tényről. Emiatt úgy fest, hogy az ATV-nél nem tudtak vendégük kettős szerepéről.