kilakoltatás;Kispest;Jámbor András;

Földre vitték a Párbeszéd képviselőjét egy kispesti kilakoltatásnál

Állítólag az egyik rendőrnél előkerült egy sokkoló is. 

Ma Kispesten utcára raktak egy családot, egyedülálló édesanyát egy 14 és egy 18 éves gyerekkel. Tartozásuk nem volt - közölte egy csütörtök délutáni Facebook-posztban a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

Jámbor András szerint az önkormányzat azért tette ki őket, mert összeférhetetlenek voltak, azonban a lakók több olyan papírt aláírtak, amely mindezt cáfolta. Néhányukkal beszéltek is, és ők sem támasztották alá a hivatal álláspontját. Sérelmezte, hogy a család elhelyezését nem biztosították, ennek ellenére kerültek az utcára. Jelezte, noha megpróbáltak ellenállni, de győzött a rendőri túlerő. Az ellenzéki politikus egyúttal reményét fejezte ki, hogy az önkormányzat utólag is belátja tévedését.

A Roma Parlament elnöke szintén jelen volt a kilakoltatásnál. Horváth Aladár élő Facebook-videóban tudósított a fejleményekről. Később többen odaültek a lakás elé, mire az egyik rendőr figyelmeztette őket, hogy ha nem engedik el egymás kezét, akkor kényszert fognak alkalmazni. Végül egyesével elvitték a tiltakozókat. Jelen volt a Város Mindenkié alapítója, Misetics Bálint is, aki a felvétel egyik pontján azt kiáltotta, hogy sokkolót vett elő a rendőr - noha ez a képeken nem látszódik.