Himnusz;magyar kultúra napja;elírás;Magyarságkutató Intézet;

Nem találta el a Himnusz első sorát a Kásler-féle Magyarságkutató Intézet a magyar kultúra napján

Kifogott rajta a helyesírás ördöge. 

Nem tudta helyesen leírni a Himnusz első sorát a nyelvművelő tevékenység ösztönzéséért is felelős Magyarságkutató Intézet - hívja fel a figyelmet a Gulyáságyú Média.

A Kásler Miklós korábbi humánerőforrás-miniszter által vezetett intézményben sem feledkeztek meg a magyar kultúra napjáról. Közösségi médiás bejegyzésükben a következőket írták:

„Isten, álld meg a magyart.”

Ez az eredeti szövegben úgy szerepel, hogy „İsten áld meg a’ Magyart”, a Himnusz jelenlegi szövegében pedig úgy, hogy „Isten, áldd meg a magyart”. (Kevéske értelmet persze tulajdoníthatunk az „álld meg a magyart” fordulatnak is, amelyik mintha azt sugallaná, hogy Isten rászokott a magyarokra, de le kellene jönnie róluk. – a szerk.) A Magyarságkutató Intézetnél észrevették az elírást, többször is módosították a bejegyzést.

A Magyarságkutató Intézet hajlamos a hasonló bukfencekre, Mint mi is hírt adtunk róla, egyszer sikerült véghezvinnie azt a bravúrt, hogy ugyanarra a tanulmányban először a hun-avar-magyar kontinuitást, aztán a finnugor elméletet látta bizonyítottnak. 

Arról a Magyarságkutató Intézetről van szó egyébként, amelyik 2022-ben 2,2 milliárd forint állami támogatást kapott. Ez volt az az év, amikor a 86 munkatárs átlagbére havi bruttó 780 ezer forint körül alakult.