bíróság;óvoda;áramütés;kisgyermek;PKKB;

Áramütés ért egy 15 hónapos gyermeket, a magánóvoda üzemeltetője nem ismerte el bűnösségét

A vádirat szerint a nő pontosan tudta, hogy a hűtő- és fűtő berendezések nem voltak ellátva a szükséges védőburkolattal. Az eljárás folytatódik.

Nem ismerte be bűnösségét annak a magánóvodának az üzemeltetője, aki ahol áramütés ért egy gyermeket - derül ki a Fővárosi Törvényszék által szerkesztőségünk részére is eljuttatott közleményből.

Mint írták, a Pesti Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott a büntetőügyben, amelyben egy nőt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolnak. A vádirat szerint a terhelt egy olyan magánóvodát üzemeltetett, ahol az óvodatér kialakítása során olyan hűtő- és fűtőberendezéseket helyeztek el a padlón, amelyek nem voltak ellátva vétlen vagy szándékos érintés elleni burkolattal. Bár a vádlottnak erről tudomása volt, a szükséges védőrácsokat nem szerezte be - írta közleményében a bíróság.

A hiányosság miatt, miután 2017. május 8-án egy 15 hónapos gyermek bebújt a hűtő- és fűtőberendezés mögé és hozzáért a készülék burkolat nélküli, feszültség alatt lévő villamos csatlakozó részéhez, 8 napon túl gyógyuló égési sérülést szenvedett a kezén.

Az előkészítő ülésen a terhelt nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság a bizonyítási indítványok előterjesztését követően tárgyalásra utalta az ügyet. Az eljárás 2024. május 9-én a vádlott kihallgatásával folytatódik - közölték.