turista;bíróság;emberölés;holland nő;

Letartóztatták a holland nőt, aki halálra késelte a párját egy budapesti Airbnb-ben

Fennáll a szökés veszélye.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a holland nőnek a letartóztatását, aki a rendőrség szerint több késszúrással megölte a párját egy budapesti Airbnb-lakásban - közölte honlapján a bíróság.

Mint felidézik, a megalapozott gyanú szerint a nő 2024. február 19-én hajnalban előzetes szóváltást követően kétszer megszúrta a szintén külföldi sértettet egy éles tárggyal. A férfi a sérülései következtében a helyszínen életét vesztette. A terhelt cselekménye bizonyítottság esetén emberölés bűntettének megállapítására lehet alkalmas. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélyére hivatkozva indítványozta a gyanúsított letartóztatását - olvasható a közleményben.

A nő turistaként érkezett Magyarországra, sem egzisztenciális, sem személyi kötődései nincsenek idehaza. Minderre, valamint a terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés nagyságára figyelemmel a bíróság megállapította, hogy a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Ezért a törvényszék az előzetes letartóztatás mellett döntött. A végzés végleges - közölték.