ellenzék;LMP;Szolnok;polgármesterjelölt;önálló indulás;

Szolnokon szinte a teljes ellenzékkel szemben önálló polgármesterjelöltet indít az LMP

Hazánk egyik zöldpártja a szellemi polgárháború fokozásától tart, ezért helyi elnökük a térkő, fa, sétálóutca, szórakozóhely problémakörnél maradna.

Az LMP önállóan, zöld alternatívát kínálva indul el a júniusban esedékes önkormányzati választáson Szolnokon – írja honlapján az ellenzéki összefogásból most már egyre több helyen kifaroló parlamenti párt. Bejelentették, hogy Tóth Áron helyi elnök lesz a hivatalos nevén LMP – Magyarország Zöld Pártja polgármesterjelöltje, aki mind a jelenlegi fideszes polgármesterrel, Szalay Ferenccel, mind az ellenzéki alpolgármesterrel, Györfi Mihállyal szemben is felveszi majd a harcot.

– Szolnok attól nem fog fejlődni, hogy két ellentétes oldal a kampányban csúnyákat mond egymásról és a szellemi polgárháborút fokozza. A Fidesz jelöltje a múlt embere, aki képtelen megfelelni a jelen kihívásainak. A köztársasági pártok közös jelöltje pedig a jelenlegi fideszes városvezetés alpolgármestere, és aki a gyűlölködésen kívül semmilyen alternatívát nem kínál – írta az LMP az öt éve még általuk is támogatott Györfiről.

A pártközlemény szerint az LMP valódi ügyekről akar beszélni. Ennek megfelelően szerintük a szolnokiaknak arról kell dönteniük, hogy több térkövet vagy több fát, vagy sétálóutcát akarnak-e, legyen-e valódi szórakozóhely és átfogó panelprogram.

Amint arról lapunk is írt, a múlt héten a DK és a Momentum Budapesten és több megyei jogú városban megegyezett a polgármesterjelöltjeik kölcsönös támogatásáról, így Szolnokon a momentumos Miskolczi László visszalép, és pártja az MSZP-DK polgármesterjelöltjét, Györfi Mihályt támogatja.