Ausztria;elfogás;késelés;

Magyar férfi késelte meg magyar főnökeit Ausztriában

Szerencsére egyik áldozata sincs életveszélyes állapotban. 

Megszurkálta főnökeit egy 56 éves magyar férfi egy Graz közeli autópálya benzinkútjánál még szombaton - írja az osztrák sajtóban megjelent információkra hivatkozva a Blikk.

Az ugyancsak magyar áldozatok - akik egy fuvarozó cég tulajdonosai - azért utaztak a helyszínre, hogy nézeteltérésüket tisztázzák. A megbeszélésre Deutschfeistritz egyik benzinkútjának parkolójában került sor. Amikor a fiatalabbik cégvezető kiszállt, hogy megvizsgálja a teherautó sérüléseit, a feltételezett elkövető előbb megütötte, majd egy késsel megszúrta a 34 éves férfit. Az idősebbik tulajdonos (aki egyben az illető apja is), észrevette a történteket és rögvest fia segítségére sietett. A gyanúsított előbb kiabált vele, majd őt is megszúrta. Ezt követően beszállt egy teherautóba, majd az autópályán kezdett menekülésbe. A töltőállomás alkalmazottja gyorsan értesítette a rendőrséget, így rövid idő alatt kézre kerítették a támadót.

A két sérültet a grazi kórházba szállították. Az idősebbik áldozatot az éjszaka megoperálták, de már túl van az életveszélyen. Fia könnyebb sérülésekkel megúszta, ellátását követően elhagyhatta az intézményt. Kihallgatásán a késelő beismerte a bűncselekmény elkövetését.