beléptetés;kormánypropaganda;Szabó Bálint;ATV Egyenes beszéd;Hont András;Magyar Péter;

Szigorítja a beléptetést az ATV, miután a Magyar Péterre tapadó Szabó Bálint beosont a csatorna stúdiójába

Senki sem hívta. 

Semmilyen engedéllyel nem rendelkezett Szabó Bálint arra, hogy bemenjen az ATV épületébe, amikor Magyar Pétert Szöllősi Györgyi kérdezte. A már-már komédiába illő performanszairól elhíresült szegedi politikusnak azonban valahogy mégis sikerült kijátszania a biztonsági őröket és a csatorna stúdiójába is bejutott - írja a Media1.

A történtek miatt az ATV vezetősége a napokban szigorított a televízió épületébe történő beléptetésen. Szabó Bálintot ugyanis - mint kiderült - senki sem hívta oda, amikor a NER-ből Novák Katalin és Varga Judit lemondása napján kiszálló Magyar Péter interjút adott a csatornának. Ennek ellenére Szabó Bálint a biztonsági személyzetet kijátszva megjelent a stúdióban és a háttérben ücsörgött, amíg Magyar beszélt.

Mivel Szabó Bálint gondosan ügyelt arra, hogy egyszerre érkezzen az ATV-hez Magyarral, a biztonsági őrség azt hitte, hogy őt kíséri. Ugyanezt hitték az Egyenes beszéd szerkesztői is, így aztán az égvilágon senki nem akadályozta meg a közismert botrányhőst abban, hogy a stúdiónál figyeljen az adás alatt.

A történtek után az utóbbi időben a Fideszhez visszataláló megmondóember, Hont András nagy elszántsággal hozzá is látott Magyar Péter összeszabóbálintozásához, utána pedig a kormányzati propagandamédia zászlóshajói, köztük a Hír TV és a Mandiner is közölte a nagy hírt. Az már csak a Magyar Hangnak jutott eszébe, hogy esetleg meg is lehetne kérdezni a Diákhitel Központ volt vezetőjét arról, hogy akkor mi köze van Szabó Bálinthoz.

„Dehogy, ott várt az ATV-ben és alig tudtam lerázni”.

– válaszolta Magyar Péter a lap kérdésére miszerint együtt érkeztek-e, illetve van-e köztük kapcsolat.

Szabó Bálint egyébként látványosan tapadt akkor is, amikor Varga Judit exférje az ügyészségi meghallgatásra ment a Schadl-Völner-ügyben.

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója a Media1 kérdésére a történtekről azt mondta, Szabó Bálint annyira szorosan Magyar Péter mögött ment, hogy senkinek sem tűnt fel, hogy valójában őt senki sem hívta, így ki tudta játszani a biztonsági őröket. Hozzátette, a történtek miatt szigorították az épület őrzés-védelmének szabályait, hogy a továbbiakban ilyesmi ne fordulhasson elő.