cipő;Siófok;gyűjtés;Országos Mentőszolgálat;

Civilek gyűjtenek a siófoki mentők munkavédelmi cipőjére, mert olyan kevést pénzt kapnak erre a célra

Szerencsére a mentőszolgálat szerint minden a legnagyobb rendben van. 

„A Siófoki Mentők most a ti segítségeteket kérik!! Céljuk, hogy minden szolgálatot teljesítő mentő lábára jusson egy új munkavédelmi cipő! Tehát az álmuk 37 pár cipő, amiben szolgálatteljesítés közben kényelmesen tudnak mozogni” - ez a felhívás olvasható a Siófoki Mentő Alapítvány Facebook-oldalán.

Mint a Magyar Narancs cikkéből kiderül, hogy ennek kiváltó oka az volt hogy az egyik balesethez kivonuló mentőcsapat tagja a kiömlő benzinre lépett, mivel csak így tudták kiemelni az egyik sérültet. Az üzemanyag azonban kikezdte a lábbeli olcsó, kínai gumitalpát, így az eset után lehetett is a szemétbe dobni. Összesen 37 munkavédelmi cipőre lenne szükség, összesen 1,2 millió forint értékben. 

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) koomunikációs igazgatója azt írta a lap érdeklődésére, hogy a szervezetnél rendszeresített munkaruhák magas minőségűek, arculatuk illeszkedik a mentés egyéb arculati elemeihez. A magyarországi szervezett életmentés kezdetétől, illetve az Országos Mentőszolgálat 1948-as megalakulása óta problémát jelentett a szennyeződött ruhadarabok otthoni tisztítása, mára azonban valamennyi mentőállomáson megteremtődtek a gépi mosás feltételei, amit költségvetési lehetőségeink között tisztítószer-vásárlási hozzájárulással is támogatunk - fűzte hozzá Győrfi Pál. Hozzátette, hogy az OMSZ saját költségvetési forrásaiból kigazdálkodva nettó hétezer forintot biztosít cipővásárlásra - ez azonban édeskevés, mivel egy darab 32 400 forintba kerül. A jelenlegi munkaruha kapcsán az utóbbi időben panasz, kifogás nem érkezett, tapasztalataink szerint bajtársaink minden korábbi ruhavariációhoz képest elégedettebbek a jelenleg használtakkal - írta válaszában a kommunikációs igazgató.

Ennek némiképp ellentmond a siófoki gyűjtés. A Mentő Alapítvány február 6-i levelében aa siófoki önkormányzattól is kért munkacipők beszerzésére. Bár a jegyző ellenjegyezte a kérelmet, később alaki kifogások miatt visszadobták a kérelmezőnek. Most az alapítvány támogató jegyeket és jótékonysági bált szervezett márciusra. Azzal kapcsolatban a Siófoki Mentő Alapítvány későbbre ígért tájékoztatást, hogy összejött-e a szükséges összeg.